Gestionarea siturilor contaminate

Avansează
SERVICII ENVIROLAND

Investigarea și remedierea siturilor contaminate

Investigarea siturilor contaminate presupune o serie de lucrări efectuate sistematic. Astfel, în prima fază se identifică sursele de contaminare și caracteristicile geologice și hidrogeologice generale, apoi se măsoară concentrația contaminanților (ex: substanțe chimice) din sol și apa subterană. Rezultatele analizelor de laborator sunt interpretate pentru a stabili gradul de contaminare a solului și apei subterane prin comparare cu limitele aplicabile și se efectuează o evaluare de risc pentru a stabili eventuale riscuri asupra sănătății populației și mediului care sunt generate de contaminanții prezenți. Pe baza informațiilor obținute și a unor studii specifice, se pot identifica și proiecta lucrările de remediere a siturilor contaminate. Costurile sunt estimate printr-un studiu de fezabilitate, iar ulterior se fac corecții de preț prin proiectul tehnic de remediere.

Toate fazele care implică gestionarea siturilor contaminate trebuie să fie realizate de experți în domeniu care să aibă cunoștințe în ingineria mediului, toxicologie, geologie, hidrogeologie, geochimie și inginerie geotehnică. Din motive care țin de numărul ridicat de variabile implicate, este o linie fină între un proiect de succes cu buget mic și un eșec total cu buget ridicat.

Descarcă prezentare PDF
SERVICII ENVIROLAND

Caracteristici

Pentru ca un proiect de gestionare a siturilor contaminate să devină un succes, acesta trebuie să îndeplinească următoarele caracteristici:

  • Concentrația și distribuția contaminanților trebuie să fie cunoscută cât mai exact.
  • Condițiile geologice, geotehnice și hidrogeologice trebuie să fie identificate în detaliu.
  • Modelele de transport a contaminanților trebuie să țină cont de planificările ulterioare de dezvoltare.
  • Soluția optimă de remediere se identifică pe baza proprietății contaminanților și condițiilor de mediu.
  • Cu cât gradul de cunoaștere a condițiilor e mai mare, cu atât eficiența soluției de remediere e mai mare.
Clienți pe care i-am ajutat

Suntem mândri că am lucrat cu:

Cum te putem ajuta?

Începe astăzi o conversație cu un reprezentant Enviroland.

Sună-ne

0769.687.634