Studii peisagere și de vegetație

Avansează
SERVICII ENVIROLAND

Evaluarea impactului și riscului asupra peisajului și documentații pentru gestionarea vegetației

Proiectele de dezvoltare urbană și rurală au un impact semnificativ asupra peisajului, care poate fi negativ sau pozitiv. Pentru cuantificarea impactului asupra peisajului, se elaborează studii specifice care pot evidenția probleme potențiale sau activități care pot să afecteze peisajul natural, urban sau rural și prin care se furnizează soluții pentru integrarea proiectelor în cadrul urbanistic și peisager general. Adițional, se pot realiza documentații de caracterizare a vegetației pentru tăieri, transplantări sau defrișări în cadrul unor proiecte de dezvoltare prin care se inventariază spațiile verzi și arborii existenți și se caracterizează din punct de vedere dimensional și fitosanitar.

Toate proiectele iau în considerare intențiile viitoare de dezvoltare și cerințele beneficiarului sunt integrate într-un plan fezabil și sustenabil astfel încât măsurile să fie în favoarea tuturor părților implicate (beneficiar, comunitate și mediul înconjurător).

Descarcă prezentare PDF
SERVICII ENVIROLAND

Caracteristici

Proiectele de dezvoltare și lucrările de eliminare a vegetației sunt în general vizualizate ca activități cu un grav impact negativ asupra mediului. Cu toate acestea, se înțelege faptul că și mediul economic este important și trebuie identificate soluții coerente pentru dezvoltarea viitoare a societății și comunităților locale prin următoarele:

  • Identificarea cât mai exactă a impactului și riscurilor generate de proiectele de dezvoltare asupra peisajului și mediului.
  • Stabilirea unor măsuri fezabile și sustenabile în avantajul tuturor părților implicate, cu soluții de compromis minim.
  • Susținerea dezvoltării economiei locale prin care să se crească bunăstarea populației din zonă.
  • Colaborarea cu proiectanții beneficiarului în vederea implementării soluțiilor tehnice.
  • Obținerea tuturor avizelor, acordurilor și autorizațiilor în condițiile impuse de legislația în vigoare.
Clienți pe care i-am ajutat

Suntem mândri că am lucrat cu:

Cum te putem ajuta?

Începe astăzi o conversație cu un reprezentant Enviroland.

Sună-ne

0769.687.634