Execuția spațiilor verzi
AvanseazăAmenajarea și reabilitarea grădinilor și parcurilor publice și private
Amenajarea grădinilor se realizează pe baza unui proiect și/sau a unui caiet de sarcini prin care se indică speciile de plante care urmează să fie plantate, locația fiecărei plante și alte lucrări aferente acestora (ex: înlocuirea solului, instalarea mobilierului urban etc.). Lucrările de amenajare sunt în general realizate utilizând plante mature, astfel încât grădina va avea un aspect armonios la finalizarea lucrărilor sau într-un timp foarte scurt. La cererea beneficiarilor, se pot utiliza și plante mici, care presupun costuri mai reduse, dar grădina se va dezvolta într-un timp mai lung și sunt necesare intervenții frecvente pentru protejarea și dezvoltarea plantelor ornamentale.
În cazul beneficiarilor care dețin o grădină amenajată, se pot efectua lucrări de reabilitare prin transplantări și introducere de specii noi sau se pot efectua lucrări de întreținere (tăieri de formare și întreținere a arborilor și plantelor, curățare, stropiri cu produse de protecție a plantelor etc.).
Descarcă prezentare PDFCaracteristici
Amenajarea spațiilor verzi presupune o serie de lucrări de pregătire și dezvoltare, care au legătură directă sau indirectă cu spațiul amenajat (ex: modificări la instalațiile electrice sau sanitare). Principalele caracteristici aferente amenajării unui spațiu verde sunt următoarele:
- Managementul contractorilor pe specialități în timpul lucrărilor de amenajare.
- Optimizarea costurilor suportate de beneficiar prin gestionarea eficientă a resurselor materiale și umane.
- Planificarea tuturor lucrărilor și activităților în funcție de complexitatea proiectului de amenajare.
- Implementarea cerințelor beneficiarului pe parcursul execuției, în funcție de solicitările de moment.
- Verificarea calității lucrărilor realizate și furnizarea unor direcții generale pentru întreținerea spațiilor verzi.