Auditare de mediu și suport în tranzacții (Due Diligence)

Avansează
SERVICII ENVIROLAND

Identificarea riscurilor în tranzacții și a conformării cu cerințele legale

Achiziționarea unui teren contaminat poate să presupună costuri semnificative pentru achizitor, fie prin lipsa valorificării terenului pentru o anumită perioadă de timp, fie prin costurile adiționale pe care le presupun remedierea solului și apei subterane. În majoritatea cazurilor, lucrările de remediere presupun costuri semnificative care nu sunt luate în considerare la momentul achiziției, sau nu sunt identificate imediat din cauza unor acte de reglementare emise de autorități pe baza unor studii mult prea sumare și achizitorul devine responsabil pentru poluările cauzate de terțe părți. Aceste riscuri pot fi identificate printr-un studiu de tip due diligence.

Companiile care doresc să își identifice neconformitățile cu legislația de mediu și să le rezolve înainte de a fi observate de autoritățile competente, pot opta pentru un audit de mediu efectuat de către un expert cu experiență care poate să observe din exterior aspecte și practici neconforme care nu sunt observate de persoanele implicate în activități zilnice. Raportul de audit include o descriere a neconformităților, o clasificare în funcție de urgența acestora și recomandări pentru conformare.

Descarcă prezentare PDF
SERVICII ENVIROLAND

Caracteristici

Auditurile de tip due diligence și auditurile de conformare urmăresc la nivel general reducerea riscurilor aferente protecției mediului pentru companii, atât tehnic cât și financiar prin următoarele:

  • Identifică riscurile aferente tranzacțiilor și practicilor zilnice de producție.
  • Furnizează soluții rapide și sigure pentru îmbunătățirea activităților desfășurate, produselor și serviciilor.
  • Identifică neconformitățile cu legislația în vigoare și permit implementarea măsurilor înainte de a fi sancționate de autorități.
  • Îmbunătățesc sistemele de management al mediului și oferă soluții pentru practici de achiziție viitoare.
  • Ajută la dezvoltarea profesională a responsabililor de mediu și reprezintă un real exercițiu pentru viitoare inspecții și controale.
Clienți pe care i-am ajutat

Suntem mândri că am lucrat cu:

Cum te putem ajuta?

Începe astăzi o conversație cu un reprezentant Enviroland.

Sună-ne

0769.687.634