Prof.dr.ing. Cristian Marunteanu a fost numit Membru de Onoare al Asociatiei Internationale de Geologie Inginereasca si Mediu

Echipa ENVIROLAND doreste sa isi exprime respectul si aprecierea fata de Prof.dr.ing. Cristian Marunteanu, profesor emerit din Departamentul de Inginerie Geologica, Facultatea de Geologie si Geofizica din cadrul Universitatii din Bucuresti, care in luna Iulie 2018 a fost numit membru de onoare in cadrul Asociatiei Internationale de Geologie Inginereasca si Mediu (IAEG).

Prof.dr.ing. Cristian Marunteanu a absolvit Facultatea de Geologie Tehnica in anul 1970, a obtinut titlul de Doctor in Geologie in anul 1987 si datorita abilitatilor sale dovedite in domeniul educatiei si cercetarii, a obtinut titlul de conducator de doctorat in 1999.

Si-a inceput cariera in Geologie Inginereasca in 1970 si a fost angajat in cadrul Universitatii din Bucuresti, Facultatea de Geologie si Geofizica in 1977. A devenit profesor in anul 1998 si a fost membru al Consiliului Profesoral a Facultatii de Geologie si Geofizica 1990-1996 si 2004-2011, Decan al Facultatii de Geologie si Geofizica 2006-2008, membru in Senatul Universitatii din Bucuresti 2006-2011 si Director al Scolii Doctorale de Geologie 2008-2011.

De-a lungul carierei sale, Prof.dr.ing. Cristian Marunteanu a creat, introdus si predat noi cursuri in programa scolara universitara ca Geologie Inginereasca, Urbanism si Protectia Mediului Geologic, Ingineria Geologica a Depozitelor de Deseuri, Hazardul si Riscul Alunecarilor de Teren, Geologie Inginereasca – Roci Fracturate si Depozite de Deseuri Toxice si Radioactive. A publicat 5 carti si manuale in calitate de autor si coautor, peste 80 de lucrari stiintifice in reviste de specialitate nationale si internationale si a participat in calitate de Director sau membru de colectiv in peste 130 de contracte de cercetare. De asemenea, este membru in diverse asociatii profesionale de prestigiu nationale si internationale si a fost membru in diverse comitete tehnice in cadrul Ministerelor de specialitate din Romania.

Asociatia Internationala de Geologie Inginereasca si Mediu (IAEG) a recunoscut abilitatile profesionale a Prof.dr.ing. Cristian Marunteanu, care a fost implicat in activitatile Asociatiei prin organizarea diverselor simpozioane si prin primirea vizitelor de lucru din partea reprezentantilor IAEG. Aditional, a fost Presedinte al Asociatiei Romane de Geologie Inginereasca (ARGI) 1992-2015, Secretar al Comisiei 14 „Managementul Deseurilor” din cadrul IAEG 2004-2012 si este membru in Comisia 37 „Nomenclatura Alunecarilor de Teren” din cadrul IAEG din 2016.

Scurta prezentare din prezentul articol arata doar o mica parte din contributia pe care a avut-o in domeniul Geologiei Ingineresti in Romania si pe plan international. Astfel, pe data de 18 mai 2018, Comitetul Executiv al Asociatiei Internationale de Geologie Inginereasca si Mediu (IAEG) a decis sa ii acorde domnului profesor Marunteanu titlul de Membru de Onoare ca un semn al recunostintei si aprecierii pentru serviciile exceptionale aduse Asociatiei.

Conducerea ENVIROLAND a avut onoarea de a-l intalni si lucra sub indrumarea domnului profesor, care s-a dovedit un profesionist exceptional si un adevarat exemplu pentru studentii Facultatii de Geologie si Geofizica prin inteligenta, onestitate, demnitate si dedicare.

Stimate Prof.dr.ing. Cristian Marunteanu, va felicitam pentru numirea in calitate de Membru de Onoare al IAEG, va dorim multa sanatate si fericire si va multumim pentru modul in care indrumati pasii tinerilor specialisti din domeniul Geologiei Ingineresti.

 

Cu stima si deosebita consideratie,

Drd.ing. Alexandru Balint

Managing Director

ENVIROLAND5 comentarii

Posteaza un comentariu