Investigarea siturilor contaminate si evaluarea riscurilor (rapoarte geologice)

Identificarea siturilor contaminate este un domeniu care nu a prezentat un interes semnificativ in Romania, desi in tarile occidentale reprezinta o obligatie legala si au fost elaborate multiple ghiduri, proceduri si standarde. Siturile contaminate reprezinta un risc semnificativ pentru populatie si mediu, dar cu o gestionare eficienta si prin evaluarea calitativa si cantitativa a riscurilor, acestea pot fi transformate in avantaje reale financiare in mod direct prin negocieri in tranzactii sau indirect prin imbunatatirea imaginii societatilor ca urmare a transparentei si responsabilitatii cu privire la factorii de mediu.

Investigarea siturilor contaminate consta in identificarea surselor potentiale de contaminare, prelevarea probelor de sol si apa subterana pentru identificarea contaminantilor si compararea cu limitele legale aplicabile. Cerintele privind recoltarea si manipularea probelor sunt stricte, motiv pentru care este necesara prezenta unui specialist experimentat. In cazul in care un amplasament este contaminat, se elaboreaza o evaluare a riscurilor asociate contaminarii pentru a stabili necesitatea si urgenta demararii lucrarilor de remediere.

Enviroland are specialistii si competentele necesare pentru a transforma un sit contaminat intr-un avantaj economic real, oferind un raport calitate/pret net superior concurentei.

Contacteaza-ne acum!