Evaluarea riscurilor de accidente majore (SEVESO)

Accidentele majore care implica substante chimice periculoase sunt evenimente care pot sa conduca la un impact negativ foarte ridicat asupra mediului si populatiei. Desi probabilitatea concretizarii unui astfel de eveniment este redusa datorita diverselor masuri de prevenire implementate de toate companiile care se incadreaza ca amplasamente SEVESO, constientizarea gravitatii unui potential accident este primul pas spre o gestionare eficienta a riscurilor.

Raportul de securitate reprezinta un document complex in care se analizeaza atat sursele generatoare de riscuri, precum si metodele organizatorice si tehnice de prevenire si combatere a unui potential accident major. Raportul de securitate trebuie sa includa atat informatii tehnice, cat si netehnice pentru a putea fi consultat, analizat si utilizat de catre client pentru instruirea propriilor angajati sau de catre autoritati in procesul de luare a deciziilor.

Un raport de securitate elaborat corespunzator, devine un instrument de lucru necesar si util clientilor. Procesul de elaborare consta in vizitarea amplasamentului si analizarea documentelor aplicabile si utilizate de client, modelarea scenariilor de accident major cu privire la emisii de substante chimice, incendii sau explozii, prezentarea scenariilor in forma grafica (harti de impact), evaluarea riscurilor pentru identificarea surselor de risc si a consecintelor potentiale, precum si performanta clientului pentru gestionarea riscurilor prin prevenire si interventie pentru reducerea impactului negativ.

Enviroland are specialistii si competentele necesare pentru elaborarea raportului de securitate si pentru modelarea diverselor scenarii care implica substante chimice solide, lichide sau gazoase.

Contacteaza-ne acum!